söndag 31 augusti 2008

Skiss från Tingtura

Jag hittade en härlig skiss i Tingturas blogg som jag inte kunde låta bli att scrappa efter.

Min version av mor-dotterbilderna

Här är LO:n som jag gjorde med korten på mig och A. Jag valde att inte använda något mönstrat papper, utan stämlade bara några snurklor med mina "word flourishes-clearstamps".

fredag 29 augusti 2008

mor- och dotterpyssel

Sambon bortrest och sonen hos farmor och farfar. Jag frågade dottern vad hon ville göra ikväll. "Pyssla med dig mamma" var svaret. "Vill du scrappa?" frågade jag. "Jo, om vi scrappar ett kort på dig och mig" svarar gullungen. Sagt och gjort sambon fick agera fotograf innan han åkte så att vi skulle kunna scrappa. Eller rättare sagt, dottern scrappade, jag gjorde ett kort som min syster beställt och vi hade det riktigt mysigt! I morgon ska jag försöka scrappa resten av korten på mig och lilltjejen.

Dotterns LO:


Mitt kort:

onsdag 27 augusti 2008

Sovboda

Vi har en liten stuga med underbart läge på en liten ö, men vi har känt oss lite trångbodda och eftersom den dessutom inte är tillräckligt isolerad för vinterbruk, bestämde vi oss för att bygga en lite större sovboda. Den är på 18 kvm plus en liten altan som vi ska bygga in och göra till en hall. Vi har ägnat större delen av sensommaren till att bygga och nu börjar det likna nåt! Taket är nästan klart, det är bara vindskivorna som ska sågas till och hängrännor som ska sättas upp och så lite småfix. Inomhus har vi oljebetsat golvet och sen oljat ett par varv. Fönsterfodren och lister ska på plats och sen är det ganska klart. Till sommaren ska vi sätta in en kamin, måla innerväggarna vita och göra klart det sista, men nästa gång vi åker ut till stugan ska vi flytta in lite möbler så att vi i alla fall kan sova där och värma upp den med gasolkaminen när vi kommer ut i vinter.


Ett litet kort...

Svärfar fyllde år i helgen och jag ville göra ett lite tuffare kort till honom. Han skulle mer än gärna vilja ha en HD, men tyvärr är det lite över presentbudgeten så han fick nöja sig med ett kort.


Pysselträffen 16 augusti

Här kommer de två layouterna som jag hann med under vår lilla extrainsatta scraplträff i mitten av augusti. Eftersom jag är en väldigt (eller rättare sagt: väääääldigt) långsam scrappare så är jag väldigt nöjd över att jag hann göra två lo´s på bara några timmar.

Denna lo är en lift av en lo som AnnaK gjorde under träffen. Fotona föreställer min syster och hennes sambo och hund när de hälsade på oss ute på stugan för något år sedan.


Här är några bilder på en blöt och nöjd Anton. Vi skulle iväg på kalas när vi hörde plask och glada skratt från badrummet...

onsdag 13 augusti 2008

Jag har blivit med blogg!

Nu har jag äntligen skaffat mig en liten blogg för att ha någonstans att samla allt mitt pyssel. Den kommer att uppdateras väldigt oregelbundet, dvs när jag har tid och lust.